Rigó Jancsi II

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

tészta

  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg kakaó
  • 8 evőkanál víz
  • 10 dkg darabos dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojássárgája
  • 4 tojásfehérje kemény habja

krém

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor

máz

  • 10 dkg margarin
  • 9 dkg kakaó

Elkészítés

A vizet a porcukorral kavarjuk el, majd a kakaót, a lisztet, a sütőport, a diót meg a tojássárgáját is tegyük bele, alaposan keverjük el. Verjük fel a tojás fehérjét, és óvatosan kézzel keverjük bele. 2 nem vastag lapot sütünk. A krémet tűzön a tejet, a lisztet meg a cukrot felfőzzük, majd amikor kihűlt, a puha vajat is belerakjuk. Megtöltjük vele a tésztát. Máz: A margarint a kakaóval folyósra olvasztjuk, majd a süteményre kenjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

FelkeloHold írta 2011-02-21 19:23:48-kor:
Margit mama, NAGYON KÖSZÖNÖM a receptet. Mindenhol az interneten csak a tejszínes változat található, de a férjem kedvence ez, ahogy a dombóvári nagymamája csinálta! Még egyszer nagyon köszönöm!